Το χαπι της επομενης μερας

By | 26 Φεβρουαρίου 2012

Γεια σας…μετά από ένα ατύχημα που έγινε με το προφυλακτικό πήρα το χάπι της επόμενης μέρας στο χρονικό περιθώριο που έπρεπε….Το αγόρασα απο το φαρμακείο,ήταν ένα χάπι μόνο του, διάβασα τις οδηγίες και έλεγε οτι πρέπει να το πάρεις μέσα σε 72 ή καλύτερα 24 ώρες μετά απο το συμβάν..αυτό μόνο έλεγε, όμως τώρα που το έψαξα στο διαδίκτυο διάβασα πως 12 ώρες μετά το πρώτο χάπι πρέπει να πάρεις και δεύτερο….αυτό εγώ δεν το ήξερα και τώρα έχω πανικοβληθεί….σημαίνει πως δεν έκανε τη δουλειά δηλαδή το ένα χάπι μόνο του?Κινδυνεύω να είμαι έγκυος?Δε σας ρωτάω να μου πείτε με ακρίβεια τι θα χει γίνει καθώς αυτό κανείς δεν το γνωρίζει, απλώς με τη λογική άμα ξέρετε η άμα έχετε πρόμοιο περιστατικό..ευχαριστώ για το χρόνο σας….

  • lina

    Γεια σου! Νομίζω πως άδικα ανησυχείς και πως πρέπει να ηρεμήσεις! Πρώτα από όλα το χάπι τις επομενης μέρας όσο πιο νωρίς το πάρεις από την στιγμή που έγινε το “κακό” τόσο καλύτερα είναι και τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να ξεφύγεις από μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη! Τώρα για να σου απαντήσω και στο δεύτερο ερώτημα σου, πρέπει να ξέρεις ότι καμια φορα διαβάζοντας forum αγχώνεσαι άδικα! Ενα χάπι μπορεί να κάνει δουλειά αρκεί μονο να το έχεις πάρει εγκαίρως! Πρέπει επίσης να ξέρεις ότι δεν κάνει να το χρησιμοποιείς συνεχεια το χάπι τις επομενης μέρας και ότι ίσος να επηρεάσει για κάποιο διάστημα τον κύκλο τις περίοδο σου! Και να συμπληρώσω ακόμα πως αν δεν ήταν οι γόνιμες μέρες σου τότε επίσης λιγοστεύουν οι πιθανότητες εγκυμοσύνης! Το δεύτερο χάπι κατά την την γνώμη μου είναι περιττό! Μην ανησυχείς όλα θα πάνε καλά! 🙂 Kαι αν θες να είσαι ακόμα πιο σίγουρη επισκέψου έναν γυναικολόγο για να στο επιβεβαιώσει και ο ίδιος.

  • δεν ξέρω αλλά εσύ πρέπει να κάνεις ότι λένε η οδηγίες του φάρμακου, στο ιντερνετ μπορεί να διαβάσεις 1002 δεν θα πει πως ισχύουν.