Α.Ε εταιρία εισφορές σε ΤΕΒΕ και ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ πόσα είναι σε ευρώ και κάθε πότε τα πληρώνουμε ;

By | 12 Οκτωβρίου 2010

Θέλω να ανοίξω μια ανώνυμη εταιρία, πόσο είναι το ΤΕΒΕ που πρέπει να πληρώνω και κάθε πότε ; Επίσης πόσο είναι τι ποσό της εισφοράς στο επιμελητήριο και κάθε πότε το πληρώνουμε ; Τα ποσά που πληρώνουμε στο ΤΕΒΕ και στο Επιμελητήριο αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου ; δηλ. άλλο ΤΕΒΕ και Επιμελητήριο πληρώνω τον 1ο χρόνο και άλλο τον 2ο και τον 3ο χρόνο και ούτω καθεξής ;

 • chrisenia

  Μέχρι να απαντήσει κάποιος που γνωρίζει, μπορώ να σου δώσω ένα λινκ(http://www.aigiojobs.gr/data/index.php?option=com_content&view=article&id=23:2009-07-15-09-26-32&catid=13:bizhelp&Itemid=32 ) με ένα ενδιαφέρον άρθρο που βρήκα για το τι θα χρειαστεί να κάνεις και να πληρώσεις για σύσταση αε. Δυστυχώς οι υπόλοιπες πληροφορίες που βρήκα είναι πολύ μπερδεμένες και δεν νομίζω να αφορούν την δική σου πλευρά.
  Πχ. “Όσοι ασφαλιστούν για πρώτη φορά στον ΟΑΕΕ, κατατάσσονται στην 1η ασφαλιστική κατηγορία και μετατάσσονται στις επόμενες υποχρεωτικές μετά την συμπλήρωση τριών ετών.
  Η μετάταξη στην επόμενη υποχρεωτική κατηγορία θα γίνεται την 1η του επόμενου έτους από τη συμπλήρωση της τριετίας.
  ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
  1. Για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, υπάγονται σε ασφαλιστικές κατηγορίες, των οποίων η μηνιαία εισφορά αντιστοιχεί σε ποσοστό 20%, επί του μέσου μηνιαίου κατά κεφαλήν Α.Ε.Π., όπως αυτό έχει διαμορφωθεί και ισχύει για τους νέους ασφαλισμένους.
  ΕΥΡΩ
  1η Ασφαλιστική Κατηγορία 610.16 Μηνιαία Εισφορά 122,03 “