Όταν ξηλώνεις ένα antivirus που πάνε τα καραντινιασμένα ?

By | 15 Μαρτίου 2015

Καλημέρα σας 🙂

Εδώ και περίπου μία εβδομάδα έχω στα χέρια μου ένα ολοκαίνουριο laptop,το οποίο όπως πιθανότατα γνωρίζετε έχει εξαρχής το mcAfee για ένα μήνα δωρεάν.
Εγκαθιστώ λοιπόν προγράμματα που θέλω και που είχα στο παλιό μου netbook που είχε windows xp στο οποίο είχα περασμενο το δωρεάν antivirus της defender και ένα antimalware και αν και ληγμένη η υποστήριξη των xp από τα λίγα που ξέρω,δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα με ιούς με εξαίρεση δυο συμβάντων κατά την περιήγηση που το defender τα είχε προλάβει.
Το θέμα λοιπόν είναι ότι το mcAfee 6 στα 10 προγράμματα βρήκε Δούρειους Ίππους τους οποίους καραντινιάζει μεν,αλλά με φοβίζει στο να συνεχίσω την εγκατάσταση τους,αφού μόλις κοντεύει να λήξει θα το ξηλώσω και θα περάσω άλλο από τα δωρεάν ,αλλά αναρωτιέμαι τι συμβαίνει όταν έχει διάφορα στην καραντίνα και το απεγκαθιστώ; Φεύγουν μαζί του ή μένουν πίσω;

Υ.Γ.1. Πάντως βρε παιδιά αμφιβάλλω στο να είναι πραγματικά ιοί,αφού σκεφτείτε ότι κατά την εγκατάσταση του openoffice μου έβγαλε μήνυμα για ιό που περάστηκε στην καραντίνα και όταν μπήκα στο mcAfee να δω τι ήταν,μήπως ήταν κάτι άλλο,η θέση του αντιστοιχεί στο open office,κάτι το οποίο με παραξενεψε,γιατί είμαι 100% σίγουρη πως σε αυτήν την σουΐτα γραφείου δεν υπάρχει ιός.

Υ.Γ.2. Και μια που το έφερε η κουβέντα,εσείς ποιο δωρεάν antivirus θα προτείνατε και με ποιο antimalware σε συνδυασμό;

Σας ευχαριστώ 🙂

  • egnian

    καλημερα και με γεια!
    οταν διαγραφεις ενα antivirus συνηθως εχεις την επιλογη να διαγραψεις τις ρυθμισεις και την καραντινα με τα περιεχομενα του.
    σε καθε περιπτωση, οι ιοι που εχουν μεταφερθει στην καραντινα ειναι αδρανεις. οπωτε και να μεινει κατι πισω, δεν μπορει να μολυνει τον υπολογιστη σου.

    το καλυτερο δωρεαν antivirus κατα τη γνωμη μου ειναι avira